Sådan fungerer hjemmesider og søgeresultater

Når du læser denne her artikel, så læser du den inde på en hjemmeside, som du nok har fundet igennem hjemmesider (søgemaskiner) som Google. Men hvordan fungerer det egentlig, hvis man skal lidt dybere ned i tingene? Det er netop denne her lille artikels fokusområde, og vi håber, at du kommer til at synes godt om den.

Hjemmesider

Hjemmesider kommer i mange former og farver, men de har én ting til fælles, og det er at de alle anvender sproget HTML på den ene eller anden måde. Det er nemlig et sprog, som fortæller din browser, hvordan den skal vise alle elementerne på siden. Et element kan være alt fra et billede til et stykke tekst på hjemmesiden. Denne artikel er ligeledes en del af et element på denne hjemmeside.

 

Herefter er der oftest noget backend, som de fleste ikke programmerer selv. Hjemmesiden du er på lige nu kører på WordPress, og det gør rigtig mange hjemmesider i Danmark og i resten af verden. WordPress er gratis at downloade, og det er SEO optimeret. Vi kommer ind på SEO eller søgemaskineoptimering i et senere afsnit.

 

Internettet er med til at levere hjemmesiden fra serveren til din computer, og du kan se den på din skærm. Der er mange protokoller og teknologier, der spiller sammen for at vise dig, hvad du ser på skærmen. Det er virkelig fascinerende.

Søgeresultater

Denne her del er meget mere kompliceret af forklare, fordi folk ved det ikke 100%. Mange har en masse kvalificerede gæt på, hvordan Google beslutter, hvilke hjemmesider der skal vises først.

 

Mange påstår, at backlinks (links til din hjemmeside) er en af de bedste måder at få bedre placeringer på. Man kan få backlinks ved at lave linkbuilding, og der findes en god dansk side, hvor du kan læse om linkbuilding på danske hjemmesider: https://billiglinkbuilding.dk/

 

Det behøver ikke at koste noget at lave linkbuilding, men nu hvor mange er begyndt at gøre det, så får ejere af hjemmesider alt for mange mails om det. Derfor er de begyndt at bede om penge for det. Derudover kan de også se værdien det giver, og derfor tager de penge for det. Ville du ikke gøre det?

 

Hvis dette indlæg var spændende, så kan du dele det på Facebook eller andre sociale medier. Så får vi nemlig flere læsere på vores blog, og så kan vi med annoncepengene skrive flere gode artikler som denne.