På fri fod med retningen mod succes 

At have været sat væk fra alt det man kender i en længere periode, kan skabe problemer og utryghed, når man har afsonet sin straf og igen bliver en fri person. Det ses derfor ofte at personer der har været bag tremmer i en lang periode automatisk, søger mod det miljø der engang fik dem bag tremmerne og desværre havner nogle dermed i fængslet kort tid efter løsladelsen. 

Vælg den sti der fører mod succes 

Når man efter at have været væk fra den vante hverdag i det fri pludselig står og skal falde ind i en normal tilværelse igen, kan tvivlen let sætte ind i forhold til, hvad der er det rette at gøre fremadrettet. De første beslutninger og valg der skal træffes, kan afgøre hvilken sti du bevæger dig videre ud af og kan derfor være afgørende for din fremtid. Men hvordan finder man ud af hvilken sti der fører mod succes? 

Det første der skal sikres er, at der er en form for indtægtskilde og et tag over hovedet. Det kan være svært at finde arbejde som tidligere straffet, og det kan derfor virke som den bedste løsning for nogle at tage et kviklån, der er et lån som hurtigt, fra lånet bliver godkendt, vil være at se på kontoen. Man skal dog være opmærksom på, at kviklån har en langt højere rentesats end andre lån.  

Benyt systemets hjælpemidler og få den gode start 

Det er dog sjældent en god idé at tage kontakt til det miljø man kom fra førhen. I stedet for at tage kontakt til det tidligere miljø, skal de offentlige hjælpemidler bruges. Det behøver ikke at tænkes som offentlige økonomiske hjælpemidler, men det er nærmere tænkt som at benytte de offentliges systemer, der er lavet netop til at få folk i den rigtige retning, som f.eks. socialrådgivere og sagsbehandlere på jobcenteret. Jo før du søger den rette hjælp, jo før vil du træde ind på den sti der leder dig vej til din succes.